Aspergesalade

Getty Images

Slechts 5 ingrediënten heb je nodig voor deze makkelijke salade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Azijn
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
  2. Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
  3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
  4. Kook de eieren hard. 
  5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan.
  6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
  7. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
  8. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus. 
  9. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus. 
  10. Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover. 
  11. Geef er de krieltjes en de parten ei erbij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur