Aubergine in tomatensaus

Getty Images

Maak aubergine eens op deze manier klaar. Gegaard in de oven met tomatensaus zijn ze overheerlijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Pureer de tomaten met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer.
  3. Maak de beschuit fijn.
  4. Pel de knoflook en snijd de knoflook klein.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  6. Voeg de gepureerde tomaten toe met de oregano en laat de saus enkele minuten pruttelen. Maak de saus op smaak met wat peper.
  7. Was de aubergines en verwijder de steelaanzet.
  8. Halveer de aubergines in de lengte en snijd de helften in dikke plakken.
  9. Schik de plakken in een ovenvaste schaal en schenk de saus er over.
  10. Strooi er de fijngemaakte beschuit en de rozemarijn er over.
  11. Laat de aubergines in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonade's
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur