maandag, 30 november 2020

Aubergine met feta

Was het iedere dag maar zo'n dag.

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine 
  • 1 eetlepel olie 
  • Citroensap 
  • 40 gram fetablokes light (10% vet)
  • 1 snee volkorenbrood

Bereiding

1) Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergine in plakken van 2 cm.
2) Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in 5 minuten gaar.
3) Bestrooi de plakken met peper en voeg een klein beetje citroensap toe.
4) Leg op ieder plak een stukje kaas en laat dit warm worden.
5) Serveer de plakken aubergine lauw met eventueel geroosterd volkorenbrood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minten
Bron(nen):
Energie
135 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
3 gram
Zout
1 gram