Aubergine met feta

Getty Images

Was het iedere dag maar zo'n dag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minten

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine 
  • 1 eetlepel olie 
  • Citroensap 
  • 40 gram fetablokes light (10% vet)
  • 1 snee volkorenbrood

Bereiding

1) Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergine in plakken van 2 cm.
2) Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in 5 minuten gaar.
3) Bestrooi de plakken met peper en voeg een klein beetje citroensap toe.
4) Leg op ieder plak een stukje kaas en laat dit warm worden.
5) Serveer de plakken aubergine lauw met eventueel geroosterd volkorenbrood.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum