Aubergine-oesterzwamspies met yoghurt-mosterddip en platbrood

aubergine-oesterzwamspies
Purple Pride en Maille

Deze spiesjes van aubergine en oesterzwammen zijn heerlijk! De komkommer en yoghurt-mosterddip geven de gekruide spiesjes een frisse touch. Bovendien is dit gerecht heerlijk te combineren met platbrood. Wat wil je nog meer?

Bereiding

Ingrediënten

Voor 12 spiesjes

  • 2 aubergines, in blokjes
  • 300 g oesterzwam, gescheurd
  • 2 rode uien, in kwarten
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 4 platbroden
  • zonnebloemolie

Voor de yoghurt-mosterddip

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonnaise
  • 1 el Maille Dijon Ancienne mosterd
  • 1 citroen, het sap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze
1.    Rijg de aubergine, oesterzwam en rode ui om en om aan de spiesjes.
2.    Mix de shoarmakruiden met twee eetlepels zonnebloemolie. Gebruik een kwast om de spiesjes in te smeren met de kruiden en laat deze minstens een halfuur marineren.
3.    Meng de ingrediënten voor de yoghurt-mosterddip en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
4.    Verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur met zonnebloemolie. Bak hierin de spiesjes 5 minuten per kant. Keer ze regelmatig om.
5.    Serveer de spiesjes met de yoghurtdip, komkommer en platbrood.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Maille.

 

Auteur