Aubergineburger met gegrilde aubergines met Dijonnaise

aubergineburger
Purple Pride en Maille

Maak kennis met deze knapperige aubergineburgers met mosterdmayonaise. De belegde burgers op de knapperige broodjes zijn een feestje om naar te kijken én om te proeven.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, horizontaal gehalveerd en in langwerpige plakken
  • 1 citroen, het sap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 g peterselie
  • 4 el Maille Dijonnaise
  • 40 g rucola
  • 8 Maille Cornichons zoetzuur, in de dunne langwerpige plakjes
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 20 g tuinkers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Voor de aubergineburgers

  • 1 aubergine, in plakken van 3 mm
  • 1 blik (400 g) cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el kappertjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Maille Dijon Originale
  • 10 g peterselie
  • 100 g havermeel

Bereidingswijze
1.    Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aubergineplakken voor de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aubergines met zonnebloemolie en bak ze 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven en laat afkoelen.
2.    Doe de aubergineplakken, cannellini bonen, rode ui, knoflook, kappertjes, peterselie, tomatenpuree en Dijonmosterd in de keukenmachine en vermaal dit tot een dik mengsel. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Doe het mengsel in een mengkom, voeg het havermeel toe en meng met je handen tot het steviger wordt. Is het mengsel nog heel nat? Voeg dan wat meer havermeel toe. Breng op smaak met zout en peper.
3.    Gebruik je handen om 4 tot 6 burgers te vormen en leg apart op een bord.
4.    Verhit zonnebloemolie in een pan op middelhoge temperatuur. Bak de burgers 5 minuten per kant.
5.    Meng 2 eetlepels olijfolie met het sap van de citroen, knoflook en zout en peper naar smaak. Smeer de aubergineplakken in met deze marinade. Verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur. Bak de aubergine 4 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
6.    Halveer de hamburgerbroodjes en grill deze kort in de pan, totdat ze knapperig worden.
7.    Bouw nu de burgerbroodjes op: bestrijk de onderkanten van de hamburgerbroodjes met Dijonnaise en verdeel hier de rucola over. Leg de aubergineburgers erop, de komkommer, gegrilde aubergineplakjes, cornichons en tuinkers. Maak af met nog wat extra Dijonnaise en peterselie, leg de bovenkantjes op de burgers, en serveer!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Maille.

 

Auteur