Banaan-rumcupcakes

Getty Images

Als een piraat een cupcake zou moeten eten, zou het deze zijn: sappige cupcakes met veel banaan, een hint van rum en subtiel afgewerkt met kokosschilfers. Heerlijk als het buiten wat warmer is.

Aantal personen 
12
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • CUPCAKE
  • 150 g zeer fijne witte kristalsuiker
  • 160 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 overrijpe banaan (ongeveer 150 g)
  • 1 ei
  • 100 g zonnebloemolie
  • 30 g bruine rum
  • 1 tl vanille-extract
  • TOPPING
  • 80 g kokosschilfers
  • 100 g zachte boter op kamertemperatuur
  • 100 g roomkaas
  • 200 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • AFWERKING
  • banaan
  • kokosschaafsel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een muffintray van 12 stuks met papieren vormpjes naar keuze.
  • Neem een grote mengkom en doe er kristalsuiker, bakmeel, bakpoeder en zout in.
  • Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Plet de banaan met een vork en voeg ei, zonnebloemolie, rum en vanille-extract toe. Klop alles goed door.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot je een glad beslag krijgt.
  • Gebruik een ijsschep en verdeel zo je beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de cupcakes gedurende 20-25 minuten in de oven.
  • Doe de kokosschilfers in een steelpan en zet op een middelhoog vuur. Bak de schilfers lichtjes goudbruin: zo geven ze meer smaak aan de botercrème.
  • Klop de zachte boter met de roomkaas en poedersuiker luchtig tot je een witte massa krijgt. Voeg het vanille-extract en de gebrande kokosschilfers toe.
  • Doe de inhoud in een spuitzak en spuit een toefje op de cupcakes.
  • Werk af met schijfjes verse banaan en wat kokosschaafsel.

Dit recept is afkomstig uit Dubbel zo lekker.

Auteur