Getty Images
Dit heerlijke, basische recept komt uit het boek 'Verbasing over verzuring' en draagt bij een een goede zuur-basebalans in het lichaam. Wanneer zet jij deze bataat met bloemkool, zeekraal en verse geitenkaas op tafel?
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 2 bataten
- 1/2 bloemkool
- handje verse zeekraal
- 50 gram verse geitenkaas
- pompoenpitten
- nigellazaad (optioneel)
Bereiding
- Stoom de bataten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte, maar je kunt er altijd voorzichtig met een vork in prikken.
- Snijd roosjes van de bloemkool en stoom ze kort mee.
- Als de bataten gaar zijn, snijd ze dan in de lengte in repen, leg een bedje van zeekraal erbovenop en daar weer bovenop de bloemkoolroosjes.
- Breek de verse geitenkaas in brokjes en strooi die eroverheen.
- Als versiering strooi je er wat pompoenpitten overheen en eventueel wat nigellazaad.