vrijdag, 25 september 2020

Bief en bier

De runderriblappen stoof je in bier met tomatenblokjes, zo blijven ze lekker mals.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram runderriblap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 glas bier
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Tijm
  • 1 raapje of een stuk koolraap
  • 200 gram wortelen
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook mee.
  5. Giet het bier er bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten..
  6. Maak de groente schoon.
  7. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
  8. Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
  9. Strooi er royaal klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkorenmacaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
565 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram