zondag, 20 oktober 2019

Bief in rode wijnsaus

Het kost helemaal niet zoveel moeite om een sausje bij het vlees te maken. Dit staat zelfs binnen 15 minuten op tafel.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 sjalotjes 
  • 200 gram biefstuk 
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine 
  • 1 dl rode wijn 
  • 2 eetlepels kookroom light 

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de blokjes biefstuk in 2 minuten bruin. Schep ze uit de pan.
  4. Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
  5. Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
  6. Maak de saus op smaak met peper.
  7. Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 600 gram groene kool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,3 gram