donderdag, 12 december 2019

Biefstuk met pesto

Een makkelijke, maar zeer smakelijke maaltijd.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram biefstuk
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel pesto

Bereiding

Leg de biefstuk ca. ½ uur in de diepvries zodat het vlees gemakkelijk in dunne plakjes kan worden gesneden. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Bestrooi de plakjes biefstuk met peper. Verhit de margarine en bak het vlees in enkele minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak snel de sjalot in de achtergebleven margarine. Voeg de pesto met 1 deciliter water toe en warm dit even goed door. Geef de saus bij de biefstuk.

Menusuggestie

Lekker met een rauwkostsalade, maar ook met snijbonensalade en tagliatelle.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
195 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
1 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
0 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):