
Getty Images
Bietjes smaken ook heerlijk in een salade. De roomkaas en yoghurt vormen samen een frisse dressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 500 gram gare rode bieten
- 2 eetlepels azijn
- 30 gram roomkaas light
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 50 gram veldsla of waterkers
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
800 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
- Schep de azijn door de bieten.
- Roer de roomkaas met de yoghurt zacht.
- Was de veldsla en laat het goed uitlekken.
- Verdeel de veldsla over een schaal en schep de reepjes biet erop. Schep het roommengsel erop.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Geef de bietensalade en de tartaartjes bij de aardappelen.
Ingrediënten over?
Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.