dinsdag, 29 september 2020

Bietjessoep met mierikswortelroom

Deze snelle soep geef je een frisse, scherpe smaak door de room van mierikswortel.

Ingrediënten

  • 3 perssinaasappels
  • 300 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2½ dl groentebouillon met minder zout
  • 1 theelepel geraspe mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels magere bulgaarse yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels uit.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
  5. Voeg de bietjes toe met het sinaasappelsap en de bouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
  6. Roer de yoghurt glad met de mierikswortel.
  7. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Zeef de soep eventueel.
  8. Warm de soep goed door en verdeel het over 4 borden.
  9. Garneer met de yoghurt en knip het bieslook er over.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
80 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram