donderdag, 28 januari 2021

Bimi met champignons

Bimi lijkt op broccoli, maar heeft langere stengels en smaakt milder en zoeter.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 gram bimi
  • 250 gram champignons
  • 1 ui

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  4. Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente. 
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. 
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Kook de bimi ca. 3 minuten in weinig water. 
  8. Bak de champignons met de ui op hoog vuur in de rest van de margarine. 
  9. Warm de uitgelekte bimi kort mee en maak de groente op smaak met een beetje peper of paprikapoeder.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje.  Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram