Bimi met champignons

Getty Images

Bimi lijkt op broccoli, maar heeft langere stengels en smaakt milder en zoeter.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 gram bimi
  • 250 gram champignons
  • 1 ui

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met wat peper en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  4. Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente. 
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. 
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Kook de bimi ca. 3 minuten in weinig water. 
  8. Bak de champignons met de ui op hoog vuur in de rest van de margarine. 
  9. Warm de uitgelekte bimi kort mee en maak de groente op smaak met een beetje peper of paprikapoeder.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje.  Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. 

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur