vrijdag, 14 augustus 2020

Bleekselderijsalade met sinaasappel

Deze frisse salade krijgt wat extra pit door de olijven.

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook
  • 5 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
  3. Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
  4. Was het bieslook.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
445 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,8 gram