woensdag, 22 januari 2020

Bleekselderijsalade met sinaasappel

Deze frisse salade krijgt wat extra pit door de olijven.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook
  • 5 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
  3. Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
  4. Was het bieslook.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.

Menusuggestie

Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
445 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,8 gram