Bleekselderijsalade met vijgen

Getty Images

Een fris groentegerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn suiker en wat peper.
  5. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum