zaterdag, 23 januari 2021

Bleekselderijsalade met vijgen

Een fris groentegerecht

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn suiker en wat peper.
  5. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
515 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,6 gram