Bloemkool met bosui en mosterd

Getty Images

Gefruite bosuitjes met mosterd en azijn geven je bloemkool net wat meer pit.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool 
  • 2 bosuitjes 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • ½ eetlepel azijn 

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
  4. Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
  5. Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
  6. Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur