vrijdag, 4 december 2020

Bloemkool met bosui en mosterd

Gefruite bosuitjes met mosterd en azijn geven je bloemkool net wat meer pit.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool 
  • 2 bosuitjes 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • ½ eetlepel azijn 

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
  4. Fruit de ringetjes bosui in de olie zacht.
  5. Voeg de mosterd, de azijn en 2 eetlepels water toe.
  6. Giet de bloemkool af en meng de roosjes door het mengsel met de bosuitjes.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
425 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: