zaterdag, 31 oktober 2020

Bloemkoolcouscous-salade met aardbei

Koolhydraatarm diner

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 12 radijsjes, in plakjes
  • 1 bakje granaatappelpitjes
  • 10 aardbeien, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 4 takjes verse munt, fijngesneden
  • 4 takjes verse peterselie, fijngesneden

Bereiding

  1. Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de rest in de keukenmachine tot fijne korreltjes.
  2. Kook de doperwten 5 minuten zodat ze ontdooid zijn, maar wel knapperig.
  3. Meng in een grote kom de gemalen bloemkool, doperwten, kruiden, radijs en maak de salade op smaak met zout, peper en olijfolie.
  4. Hussel als laatste de granaatappelpitjes en aardbeien erdoor.

Dit recept komt uit Gezond slank met de Foodsisters.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

10 minuten