donderdag, 14 november 2019

Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Een kruidig kooltje
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 tot 30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 sjalor of kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
  4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 kleine kipfilets
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
410 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):