Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Getty Images

Een kruidig kooltje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalor of kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
  4. Kook de bloemkoolroosjes in de saus in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 kleine kipfilets
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum