 
Getty Images
      
  Op smaak gebracht met ansjovis
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets (blik)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 4 zwarte en 4 groene olijven
- 2 augurken
Voedingswaarden
    Energie 
              
  385kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1700 milligram
          Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes. Snijd de augurken in plakjes.
- Meng dit door de bloemkool.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
	200 gram kipfilet
	1 eetlepel vloeibare margarine
	6 kleine aardappelen
 
 
 
 
 
 
 
