zondag, 23 februari 2020

Bloemkoolsalade

Op smaak gebracht met ansjovis
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfilets (blik)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 zwarte en 4 groene olijven
  • 2 augurken

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
  3. Snijd de ansjovis in stukjes.
  4. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
  5. Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
  6. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
  7. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
  8. Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes. Snijd de augurken in plakjes.
  9. Meng dit door de bloemkool.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
385 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
30 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
1,7 gram