donderdag, 17 oktober 2019

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Met het grootste gemak zet je een lekker Frans gerecht op tafel.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  2. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
  3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  6. Pel het ei en snijd het klein. Doe de salade in een schaal en strooi het ei er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensfiletlapje en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
2 varkensfiletlapes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarde per persoon

Energie:
540 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,5 gram

Bron(nen):