Bloemkoolsalade met walnoten

Getty Images

De salade smaakt het lekkerst na een halfuur koelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • circa 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 2 takjes peterselie
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
  2. Kook de bloemkool in weinig water net gaar.
  3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de tomatenketchup.
  4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
  5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi de karbonaadjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool. Geef de salade bij het vlees en de aardappelen.

Allergie info

Voor het gebruik van ketchup en margarine raadpleeg het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
400 milligram
Auteur