Bloemkoolsoep

Getty Images

Volop genieten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • Stukje bloemkool (ca. 200 gram)
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
  3. Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
  4. Voeg de bloemkool en 1½ dl water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  5. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
  7. Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 borden.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
640 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum