donderdag, 30 juni 2022

Boekrecensie: Meal prepping vegetarisch

1x koken voor de hele week

Ben jij iemand die vijf keer in de week boodschappen doet? Dagelijks denkt: wat eten we vandaag? En zou je dit anders willen? Dan is het boek meal prepping vegetarisch van Keda Black echt iets voor jou!

Meal preppen houdt in dat je voor een hele week tegelijk kookt. Eén keer doe je boodschappen en daarna ben je twee uur bezig in de keuken om de rest van de week iedere avond binnen 10 minuten klaar te zijn met het maken van een maaltijd. Er zitten een aantal voordelen aan: meer rust, minder voedselverspilling en je eet gezonder.

Niks nieuws en misschien ben je al zo iemand die werkt met een weekmenu en slechts een keer in de week boodschappen doet. Maar helaas val ik niet in die categorie. Ik fiets dagelijks langs de supermarkt en vaak moet ik in de supermarkt nog bedenken wat we gaan eten. Dit kost veel tijd en hierdoor kies ik toch ook regelmatig wat makkelijks en vaak ongezonder. Toen we dit boek dan ook ontvingen op de redactie dacht ik meteen: dat is wat voor mij. Minder vlees eten doe ik sowieso al, dus meteen een mooie aanleiding om eens een hele week vegetarisch te proberen. 

Weekmenu's

In het boek vind je 13 verschillende weekmenu's. Niet alles van week 1 vind ik lekker en daarom kies ik zeven recepten uit en stel mijn eigen weekmenu samen. Handig is dat de recepten achterin het boek ook los staan en alle ingrediënten op een rij, zodat het boodschappenlijstje zo gemaakt is. Na alles ingeslagen te hebben, ga ik aan de slag op zondagmiddag. Ik maak soep, brood, spaghettisaus en een taartbodem voor een uientaart later die week. Sommige dingen gaan in de koelkast, andere in de vriezer. Het is even wennen en best veel om allemaal in een keer te doen, maar wat een heerlijk gevoel om voorbereid de week in te gaan. Ook de rest van de week bevalt het goed. Doordat al het voorwerk gedaan is en ik na het werk niet meer langs de supermarkt hoef, is het rustiger en zitten we eerder aan tafel. Er staan veel lekkere gerechten in, denk aan een curry van groenten en rijst, groene omelet met wintersalade (zie afbeelding boven), carrot cake, Italiaanse soep met granen en aardappelsalade. Favoriet bij ons thuis tot nu toe was de courgette-tomaattaart. Heerlijk! Ik ga zeker vaker 'meal preppen' en aan de slag met dit kookboek.

Bron(nen):