vrijdag, 14 augustus 2020

Boerenkool-havercrackers

Boerenkool staat bekend om zijn goede voedingsstoffen en eigenschappen. Zonde om dat alleen maar in ons avondmaal te verwerken! Deze crackers zijn perfect voor je ontbijt of lunch. Lekker met bijvoorbeeld pindakaas en plakjes banaan, oude kaas of een gekookt eitje!

Ingrediënten

  • 60 g boerenkool
  • 3 el kokosolie
  • 100 g havermout
  • 100 g havermeel
  • 130 g speltbloem
  • 5 el zonnebloempitten

Bereiding

1 Verwarm je oven voor op 175˚C.
2 Maal de boerenkool in een keukenmachine of blender zo fijn als rijst.
3 Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
4 Doe de kokosolie met een snuf zout, 200 ml water en de rest van de ingrediënten in een mengkom. Kneed er een soepel deeg van.
5 Rol de deegbal op een vel bakpapier uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik, ter grootte van de bakplaat. Bestrooi het deeg met wat extra bloem als het te plakkerig is, of bebloem de deegroller goed.
6 Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat. Bak het in 20-30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
7 Snijd het dan nog zachte deeg direct uit de oven in stukken. Laat de crackers van de bakplaat af volledig afkoelen; ze worden dan vanzelf lekker knapperig!

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Kooltje'.

 

Aantal personen

10 stuks
Trefwoorden: