Boerenkoolschotel uit Groningen

Getty Images

Dat eet de boer wel

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 800 gram gesneden boerenkool
  • 2 rundersaucijzen
  • Circa 2 deciliter halfvolle melk
  • 1 eetlepel Groningse mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de ui schoon. Steek het laurierblad met de kruidnagels in de ui.
  3. Breng de aardappelen met de boerenkool en de ui aan de kook. Kook dit 15 minuten.
  4. Leg er de saucijzen op en kook het geheel in nog 15 minuten verder gaar.
  5. Neem de ui uit de pan. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
  6. Neem de saucijzen uit de pan.
  7. Stamp de aardappelen met de boerenkool en maak er met hete melk een stamppot van. Stamp eventueel de ui mee.
  8. Maak de stamppot op smaak met mosterd en leg de in plakken gesneden saucijzen erop.

Voedingswaarden

Energie 
620kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1970 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum