
Getty Images
Dat eet de boer wel
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine ui
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 800 gram gesneden boerenkool
- 2 rundersaucijzen
- Circa 2 deciliter halfvolle melk
- 1 eetlepel Groningse mosterd
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1970 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon. Steek het laurierblad met de kruidnagels in de ui.
- Breng de aardappelen met de boerenkool en de ui aan de kook. Kook dit 15 minuten.
- Leg er de saucijzen op en kook het geheel in nog 15 minuten verder gaar.
- Neem de ui uit de pan. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
- Neem de saucijzen uit de pan.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool en maak er met hete melk een stamppot van. Stamp eventueel de ui mee.
- Maak de stamppot op smaak met mosterd en leg de in plakken gesneden saucijzen erop.