woensdag, 25 november 2020

Boerenomelet

Door je restjes groente in deze omelet te verwerken, kun je snel aan tafel en hoef je ook niks weg te gooien. Win-win dus!

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • Restje groente of 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Snijd eventueel de groente kleiner.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie en wat peper toe.
  6. Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel bieslook
  • azijn
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram