woensdag, 18 september 2019

Bonen en bonen

Voor deze maaltijd heb je maar één pan nodig. Vol goede vezels en heerlijk vol van smaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 bosuitjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram rundergehakt
  • 150 gram (kastanje)champignons
  • 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
  2. Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
  3. Bak de reepjes spek in de margarine zacht. Bak het gehakt mee gaar en rul.
  4. Fruit de bosuitjes kort mee.
  5. Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Spoel de flageolets af in een zeef.
  8. Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
560 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
25 gram
Zout:
0,6 gram

Bron(nen):