maandag, 9 december 2019

Bonenburger met spinazie, tomaat en avocado

Een lekkere lunch of een lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten:
  • 1 klein ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 kleine pot bruine bonen
  • 1/2 gedroogd chilipepertje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 sneden landbrood of bruin brood
  • tuinkers (alfalfa mag ook)
  • 1 tomaat
  • 1/2 avocado
  • beetje spinazie
  • beetje olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken. Druk de bonen met een vork fijn.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Meng de ui door de bonen.
  4. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
  5. Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
  6. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
  7. Rooster eventueel het brood.
  8. Beleg een boterham met de spinazie, in plakjes gesneden en schoongemaakte avocado en plakjes tomaat.
  9. Besprenkel met olijfolie en een beetje peper en zout.
  10. Leg hierop de warme bonenburger en bestrooi deze met de tuinkers.
  11. Leg de tweede boterham erop.