Getty Images
      
  Een heerlijke zelfgemaakte vega-burger
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 pot bruine bonen
 - 1 winterwortel
 - 2 rode uien
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 1 ei
 - 4 eetlepels havermout
 - (gerookt) paprikapoeder
 - Citroensap
 - 600 gram spinazie
 - 1 eetlepel olie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  540kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  25 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1720 milligram
          Bereiding
- Spoel de bruine bonen onder koud water en laat ze uitlekken.
 - Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein. Fruit 1 ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel margarine en laat dit afkoelen. Prak ¾ van de bruine bonen klein. Klop het ei los. Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gefruite ui, het losgeklopte ei, 2 lepels geraspte wortel en de havermout. Maak het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap. Vorm er 6 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
 - Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
 - Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de bonenburgers in ca. 8 minuten heet en bruin.
 - Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui. Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar. Maak op smaak met een kneepje citroen.