donderdag, 3 december 2020

Bonensoep met van alles

Van ui tot alfalfa en van tortillachips tot verse koriander, deze bonensoep bevat werkelijk alles.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 vleestomaten
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • ½-1 theelepel chilipoeder
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik of kleine pot bruine bonen
  • ½ bosje koriander
  • 50 gram alfalfa
  • 30 gram tortillachips
  • 1/3 bruin stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
  5. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de tomaten, 500 ml water met het stuk bouillontablet en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
  7. Was de koriander en de alfalfa.
  8. Knip de koriander klein boven een kommetje.
  9. Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
  10. Geef bij de soep de koriander, de tortillachips en de sneetjes stokbrood.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
440 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,4 gram
Trefwoorden: