Bosvruchtenijs met warme bramen

Getty Images

Een heerlijke combinatie van ijskoud ijs en warme bramen in sinaasappelsap.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 doosje bramen (125 gram) 
  • 2 perssinaasappels
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs

Bereiding

  1. Was de bramen.
  2. Pers de sinaasappels uit.
  3. Breng het sinaasappelsap aan de kook.
  4. Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen.
  5. Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vis met zoete aardappel van de barbecue en
komkommer met radijs.

Ingrediënten over?

Bramen:
Bewaar zacht fruit zoals bramen, aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur