Brocamole

Natuurlijk, in guacamole is het fijn dippen. Maar er is een variant die minder kilocalorieën bevat, gezonder is én erg lekker: brocamole. Zoals de naam al weggeeft, maak je deze heerlijke dip met broccoli in plaats van avocado. En daar wordt hij een stuk slanker van. Hoe je ‘m maakt? Zo!
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1/2 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 2 eetlepels rode ui (gehakt)
- sap van 1/2 limoen
- 2 kleine tomaten (in blokjes)
- 1 eetlepel koriander (fijngehakt, optioneel)
- 120 milliliter Griekse yoghurt
- peper en zout naar smaak<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tTW-rfyLvMs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Bereiding
- Was de broccoliroosjes en kook ze in 12 tot 15 minuten gaar in water met een snufje zout.
- Giet af en doe ze in de blender.
- Voeg de knoflook, rode peper en yoghurt toe.
- Doe – als je het lekker vindt – de koriander erbij (sommige mensen vinden koriander naar zeep smaken).
- Blender op hoge snelheid circa 1 minuut.
- Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep het mengsel in een schaaltje en voeg de blokjes tomaat toe.
- Schep voorzichtig om en garneer eventueel met een overgebleven takje koriander.
Bereidingsduur
15-30 minuten