Broccoli met sinaasappeldressing

Getty Images

Met slechts vijf ingrediënten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt mosterdpoeder
  • 400 gram broccoli

Bereiding

  1. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  3. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
  4. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  7. Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
2 vegetarische schnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum