woensdag, 21 oktober 2020

Broccolisalade

Maak eens salade van broccoli, koud is het namelijk ook heerlijk.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 500 gram broccoli
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
  6. Laat de broccoli uitlekken.
  7. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  8. Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

2 ongepaneerde varkensschnitzels
2 eetlepels vloeibare margarine
6 aardappelen

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
500 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,6 gram