Broccolisoep met peper en chilicroutons

Getty Images

De pittige croutons geven deze soep een lekkere bite.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • Stuk groen van een prei (100 gram)
  • Teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 bruine boterham
  • Paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in stukken. Snijd het stuk prei in ringen en was ze goed. Pel de knoflook en snijd het klein.
  2. Fruit de prei en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de broccoli en de groentebouillon toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de boterham in kleine blokjes. Bak de broodblokjes in de andere eetlepel olie goudbruin. Strooi er wat paprikapoeder of chilipoeder over.
  4. Maak de peper schoon en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad. Verwarm de soep nog even, verdun de soep eventueel met wat water of een scheutje melk en maak de soep op smaak met een beetje peper. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de croutons en de ringetjes peper.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vleesrolletje met citrus en munt, regenboogsalade en aardappel-pastinaakpuree.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur