woensdag, 2 december 2020

Broodje avocado met gepocheerd ei

Met dit broodje krijg je voldoende eiwitten binnen.

Ingrediënten

  • 1 sneetje bruin brood
  • olijfolie extra vierge
  • 1 kleine avocado
  • citroensap
  • scheut gewone azijn
  • 1 vers ei
  • beetje veldsla of babyspinazie
  • zeezout
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Zet het vuur lager zodat het water nog net tegen de kook aan zit en schenk er een flinke scheut azijn in. Dit zorgt ervoor dat het eiwit snel stolt.
  3. Roer met een lepel in hetzelfde tempo door het water waardoor je in het midden een minidraaikolk veroorzaakt.
  4. Pak vervolgens gelijk een ei, breek deze en laat het volledige ei rustig in de draaikolk’vallen’. Je zult zien dat het ei meedraait en het eiwit rondom het eigeel stolt.
  5. Laat het ei 2 tot  3 minuten koken voor zachtgekookt en 4 tot 5 minuten voor compleet gestold.
  6. Schep het daarna voorzichtig uit de pan.
  7. Smeer terwijl je op het ei wacht de sneetjes brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill of in het broodrooster.
  8. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.
  9. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in dunne reepjes.
  10. Sprenkel hier een klein beetje citroensap over.
  11. Leg het geroosterde broodje op een bordje en leg hier de sla of spinazie en de avocadoreepjes op. Het gepocheerde ei gaat hier weer bovenop.
  12. Breng op smaak met zeezout en wat zwarte peper.

Vind je de traditionele manier van pocheren te moeilijk? Allerhande heeft een prima foodhack:

Aantal personen

1