Broodpizza met sardientjes en champignons

Broodpizza
Voedingscentrum

Minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gevarieerd eten? Het Voedingscentrum heeft er het ideale kookboek voor: Lekker voor weinig. Een boek boordevol gezonde budgetrecepten. Zoals deze broodpizza met sardientjes en champignons bijvoorbeeld voor € 2,70 per persoon.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 6 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 dunne prei
  • 150 gram champignons
  • 1 blikje sardientjes
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de korsten van het brood.
  3. Beleg een bakblik met het brood.
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Giet 1 eetlepel van de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes. Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden erbij.
  7. Pureer dit met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
  8. Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.
  9. Bestrijk het brood met de saus en verdeel de champignons en de sardientjes erover.
  10. Strooi de kaas erover.
  11. Bak de pizza in circa 10 minuten gaar en knapperig.

Slim bewaren

Bewaar de rest van het bakje champignons maximaal drie dagen in de koelkast. Gebruik de rest van het gebakken op brood, in een soep, saus of vleesgerecht. Bewaar de rest van de tomatenblokjes afgedekt in een schaal of plastic doos maximaal twee dagen in de koelkast.

Nu gratis verzending

Dit recept komt uit het boek Lekker voor weinig van het Voedingscentrum. Als bezoeker van Gezondheidsnet kun je het boek nu bestellen zonder verzendkosten te hoeven betalen. Vul deze code in tijdens het bestelproces: LVW22. Deze is geldig t/m 31 december 2022.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum