Bruine bonenchili met kruidentopping

Voedingscentrum
Voedingscentrum

Minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gevarieerd eten? Het Voedingscentrum heeft er het ideale kookboek voor: Lekker voor weinig. Een boek boordevol gezonde budgetrecepten. Zoals deze vegetarische bruine bonenchili met kruidentopping voor € 2,00 per persoon.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene of gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • mespunt kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik bruine bonen (uitlekgewicht circa 500 gram)
  • 4 takjes peterselie of selderij
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

1.    Maak de groente schoon. Snijd de ui en 1 teentje knoflook in snippers en de paprika in blokjes.
2.    Fruit de ui en de knoflook in de olie met de specerijen zacht.
3.    Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten zacht stoven.
4.    Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
5.    Doe de bonen bij het groentemengsel en laat nog 5 minuten stoven.
6.    Was de peterselie of selderij en knip het klein.
7.    Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de peterselie, wat gemalen koriander, wat chilipoeder en de yoghurt door.
8.    Schep aan tafel wat van de kruidentopping op de bonenchili.

Slim bewaren

Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum