Bulgursalade

Getty Images

Neem eens wat anders mee dan brood voor de lunch. Bulgursalade bijvoorbeeld!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bulgur
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes peterselie
  • 3 blaadjes munt
  • ½ citroen
  • 2 eet­lepels olijfolie
  • 1 eetlepel ­tomatenketchup
  • Mespunt ­gemalen komijn
  • 200 gram ­cherrytomaten
  • ¼ komkommer
  • 80 gram (geiten)kaas of feta

Bereiding

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Hak de ­peterselie en munt fijn. Pers de ­citroen uit. Meng in een kom de bulgur met de bosui, verse kruiden, ­citroensap, olie, tomatenketchup en komijn. Snijd de tomaatjes in kwarten en de komkommer in ­piepkleine blokjes. Schep dit door de bulgur en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Serveer de bulgur in twee schaaltjes of ­potjes en leg de (geiten)­kaas of feta er in blokjes ­bovenop. Lekker met een zadencracker.

Extra snel klaar?

Gebruik dan couscous in plaats van bulgur. Die hoef je alleen maar te wellen in heet water.

 

 

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine