woensdag, 12 augustus 2020

Bulgursalade met tonijn en asperges

lekker met plat brood

Ingrediënten

  • 250 gram bulgur
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 zongedroogde tomaatjes in olie (pot), uitgelekt
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen, geperst
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Bereiding

  • Kook de bulgur in ruim water met zout in 10 min. beetgaar.
  • Kook de tuinbonen in 4-5 min. beetgaar.
  • Snijd een plakje van de onderzijde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  • Bak de asperges in 6-8 min. beetgaar.
  • Spoel de bulgur en de tuinbonen in een vergiet onder stromend water koud.
  • Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
  • Meng er de groene asperges, de tonijn, de rode ui en de tomaatjes door.
  • Schep de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en de peterselie door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met plat brood.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.