zondag, 9 augustus 2020

Caesar salade

Sprankelend voorjaarsfeestje

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel azijn
  • Mespunt suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • Basilicum
  • Stuk komkommer
  • 1 kleine krop (romaanse) sla
  • Stukje parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  3. Snijd het brood in blokjes.
  4. Rooster de broodblokjes onder de grill bruin en krokant.
  5. Wrijf 1 ansjovisfilet fijn en maak er met de azijn, peper, de suiker, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie een dressing van.
  6. Snijd de komkommer in blokjes.
  7. Was de sla en scheur de sla in stukken.
  8. Meng de komkommer, de rest van de ansjovisfilets en de dressing door de sla.
  9. Strooi de broodblokjes er over en schaaf er wat krullen Parmezaanse kaas over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
210 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
3 gram
Zout
1 gram