donderdag, 23 januari 2020

Cannelloni met notenragout

Geen herfst zonder ragout
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 60 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 4 vellen lasagne
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 50 gram cottage cheese

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was de bosui en snijd hem in ringen.
  4. Hak de noten grof.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  6. Voeg de bloem toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
  8. Meng de champignons en de bosui door de saus en laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook intussen de lasagne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Roer de noten door de saus.
  11. Schep op ieder vel lasagne wat van de ragout en rol dit op.
  12. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  13. Meng de kaas met de cottage chees en verdeel dit over de rolletjes.
  14. Laat de cannelloni onder een hete grill bruin kleuren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
585 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
8 gram