maandag, 26 oktober 2020

Carpaccio van biet, grapefruit & geitenkaas

Carpaccio maar dan net even anders

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lijnzaadolie
  • 2 eetlepels za’atar-kruidenmelange
  • 1 grote rode biet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
  • 1 grote gele biet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
  • 1 grote regenboogbiet, geschild en in dunne plakjes gesneden met een mandoline
  • 1 roze grapefruit
  • 4 dunne plakjes geitenkaas, gekoeld
  • 12 kalamata-olijven, ontpit
  • 4 radijsjes, gewassen en doormidden gesneden
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel balsamicoglazuur
  • rode snijbiet- of spinaziebladeren (naar keuze)

Bereiding

  1. Strijk met een bakkwast ½ eetlepel lijnzaadolie uit over vier borden en strooi er een beetje van de za’atar-kruidenmelange over.
  2. Leg hier de plakken rode, gele en regenboogbiet en roze grapefruit op.
  3. Verdeel dan de plakken geitenkaas, olijven, radijshelften en rucolablaadjes over de borden.
  4. Voeg de balsamicoglazuur toe en bestrooi elk bord eventueel nog met een paar snijbiet- of spinaziebladeren.
  5. Serveer meteen.

Dit recept komt uit De yogakeuken van Kimberly Parsons. Fotografie: Lisa Cohen.

Aantal personen

4