woensdag, 22 januari 2020

Champignons in witte wijn

Culinair hoogstandje
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 bosuitje
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kleine champignons
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 sneetjes bruin stokbrood

Bereiding

  1. Snijd het ontbijtspek klein.
  2. Was het bosuitje en de peterselie.
  3. Snijd de bosui in ringen en knip de peterselie klein.
  4. Bak het spek in een droge koekenpan op laag vuur langzaam uit.
  5. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  6. Voeg de ui en de peterselie toe aan het spek en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
  7. Voeg de champignons toe met de wijn en wat peper.
  8. Laat dit enkele minuten doorkoken tot er wat wijn is verdampt.
  9. Doe de champignons met het vocht in 2 schaaltjes en geef er stokbrood bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
155 kcal
Eiwit:
9 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):