woensdag, 30 september 2020

Charlotte van yoghurt met sinaasappel

Feestelijk genieten!

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 500 gram roomyoghurt met sinaasappel (8% vet)
  • 75-100 gram lange vingers

Bereiding

Materialen

Schaal of puddingvorm inhoud 0,75 liter, lint.

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  2. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere geschilde helft in kleine stukjes.
  3. Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem dit van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het wat afkoelen en schep er wat geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel door.
  4. Meng dit door de roomyoghurt. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding afgedekt op een koele plaats in 4 uur opstijven.
  5. Houd de vorm kort in heet water. Stort de charlotte op een schaal.
  6. Plaats rondom de pudding de lange vingers. Snijd er eventueel een stukje af. Maak de lange vingers vast met een lint.
  7. Snijd de overgebleven sinaasappel in dunne plakken. Snijd de plakken met of zonder schil in mooie stukjes.
  8. Garneer de pudding met de stukjes sinaasappel en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vleesrolletje met citrus en munt, aardappel-pastinaakpuree en regenboogsalade.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
225 kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,2 gram