dinsdag, 29 september 2020

Chili con carne

De kruidenmix stel je zelf samen, veel gezonder en lekkerder dan chili con carne uit een pakje.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 2 blikken kidneybonen (uitlekgewicht ca. 600 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Chilipoeder

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de uien in een grote pan in de olijfolie. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak dit kort mee.
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze kort mee.
  7. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur. Maak op smaak met chilipoeder.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram