donderdag, 21 oktober 2021

Chinese groenteragout met tofu

Sensationeel smoorgerecht

Ingrediënten

  • Stukje witte kool
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 200 gram tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de kool in smaller reepjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
  3. Snijd de tofu in blokjes. 
  4. Bestrooi ze met peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Snijd de gember klein.
  6. Verhit de olie en bak hierin de tofu al omscheppend bruin. 
  7. Voeg de groente toe en roerbak dit kort mee.
  8. Voeg de groentebouillon en de gember toe en smoor de groente in ca. 5 minuten gaar.
  9. Roer de maïzena glad met de azijn en de gembersiroop en bind hiermee het vocht.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.
 
Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels zilvervliesrijst 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,82 gram