zondag, 24 oktober 2021

Chinese koolsalade met peer

Een lekkere frisse salade met een zoete smaak door de peer.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram Chinese kool
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 1 peer
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water en wat peper.
  3. Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
  4. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
  5. Hak de pinda's klein.
  6. Schil de peer en snijd hem in blokjes.
  7. Schep de dressing door de peer.
  8. Meng alles luchtig door elkaar. Strooi de pinda's er over.
  9. Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  10. Geef de aardappelen en de koolsalade erbij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,2 gram