donderdag, 17 oktober 2019

Coq au vin blanc

Zomerse variatie
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1 eetlepel olie
  • 1/4 groentebouillon met minder zout
  • 100 ml droge witte wijn
  • Rozemarijn

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd de ui en knoflook klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
  3. Bestrooi de kip met peper.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Voeg de kip weer toe met de champignons.
  7. Voeg 300 ml water, het bouillontablet en de wijn toe en leg de rozemarijn in de pan.
  8. Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 2 uur gaar sudderen.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
480 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,4 gram