dinsdag, 27 oktober 2020

Courgette carpaccio (voorgerecht)

Gezonde vegetarische variatie op een klassiek vleesvoorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • stukje rettich van 6 cm
  • bakje tuinkers
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 6 eetlepels truffelolie
  • 3 eetlepels gepelde gezouten pistachenootjes
  • 1 lente-uitje
  • peper/zout

Bereiding

  1. Was de sinaasappel, rasp de schil eraf en pers hem uit.
  2. Meng dan 4 eetlepels sinaasappelsap met balsamico-azijn en 2 eetlepels truffelolie en snufje peper en zout.
  3. Knip dan de tuinkers af.
  4. Maak het lente-uitje schoon en snipper het heel fijn.
  5. Hak de pistachenootjes fijn en pel en prak de ei.
  6. Meng vervolgens de tuinkers, lente-uitje, pistachenootjes, ei en sinaasappelschil.
  7. Was de courgette en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Doe dit zelfde met de rettich.
  8. Verdeel de courgetteplakjes spiraalvormig, dakpansgewijs over vier grote platte borden, met af en toe een plakje rettich ertussen. Zorg dat er een royale buitenrand van het bord vrij blijft.
  9. Druppel hierover de rest van de truffelolie. Sprenkel het sausje over de carpaccio en strooi het tuinkersmengsel erover.

Aantal personen

4
Trefwoorden: